Extremely slow speeds

Hi, I contact technical support this morning after getting 0.56kb download speeds and 670ping. We did a troubleshoot and I reset my modem, which sped it up to around 20 ping and 5.60mbs per second. But, this afternoon, it just went back to how it was..

Is there anything I can do about this? Thinking about leaving Vivid once I get some money together.

Thank you.

Comments

#1

ozzcaddy-MODERATOR wrote 20 weeks ago

Did they ask you to try different locations for the modem, if so, did it help.

What Suburb/Postcode are you in?

#2

Frosty-MODERATOR wrote 19 weeks ago

This can definitely happen when there is maintenance going on with the towers near your location.

I've been away o/seas and just returned home yesterday morning. My daughter was complaining about our Internet speed and when I tested it with speedtest.net, I found that I was getting just 0.5Mbps download speed.

After checking the Optus network outages page (https://www.optus.com.au/about/network/service-status) I found that towers in my area were set for scheduled maintenance this week, so the change in speed was explained by that.

Warning
In participating in this forum you agree not to post or authorise others to post any material that is in our opinion offensive, defamatory, inaccurate, harassing, threatening, invasive of the privacy of others, sexually explicit or illegal. You also agree that you will not post or authorise others to post any copyright material that is not owned or licensed to you. In the event of any breach of this Policy we reserve the right to remove the post without notice to you.

Disabling comments and removing posts
Should we consider a thread or comment in violation of this Policy, we reserve the right to immediately remove part of or entire posts. We also reserve the right to disable, remove or archive posts that have been dormant for 14 days.

Member Login